start skivor video spelningar pressmaterial bilder spelkompisar gästbok in English

Susanne & the big bang group

The never ending story. Start 1987-skrolla neråt till nu (se upp-lååång skrållning!)

(bilder: Aarenstrup/Lang/Persson/Svensson/Westerberg/Paulsson/Allgulander/Möttus/Musikhuzet/Mitchell och säkert många fler!)

1987

Charmigt! En av de första pressbilderna. Från vänster Lasse, Ronny och Ralph-unga och granna...

 Pressbild 1987

1990

Under vår tid som husband på Norre kavaljeren-Jägerkeller i Halmstad bjöd vi bland många in pianisten Lars Jansson. Tillställningen blev så lyckad att vi under flera år fortsatte att spela tillsammans. Här är vi på en "Stenssonkväll" i Eslöv.

Med Lars Jansson

1991

Ulf Wakenius-demongitarrist spelade många gig med oss både på scen, radio och i tv under det tidiga 90-talet. Sicken kick att spela med honom!!! På bilden syns från vänster Ronny, Ralph och " Wakke".

Med Ulf Wakenius

1991

Vi fortsatte samarbetet med många av de artister som bjöds in under vår period som husband i Halmstad. En av de som återkom flitigt var Jan "Tollarparn" Eriksson. Sicken grym organist och vilken go´man han var! Tollarparn lämnade jordelivet 5/4-2009-vi saknar dig oändligt! På bilden Janne och Ronny på scenen i Jägerkeller 1991, Halmstad.

Med Tollarparn

1992

Under några år under tidigt 1990-tal fick vi en "egen" scen under Festivaldax i Hässleholm där vi bjöd in vänner för spelningar. En av dessa var Clas Yngström. Fy för sören vilket drag! Clas soundcheckade och hans inlånade förstärkare brann upp! Lugn som den dalmas han är sa han: Hallå! Den här stärkaren brann upp, har ni en till?

Med Clas Yngström

Peps och Totta 1994

Den här bilden är tagen på Medborgarhuset i Eslöv där vi gjorde en spelning med både Peps Persson och Totta Näslund samtidigt. Längst bak till vänster syns basisten Ronny Lindskog samt gitarristen Mikael "Svirre" Svensson som då efterträtt Lasse Persson (som tog en paus på något år från turnerandet). Spelningen var kanon, ett par år senare arrangerade vi en turne i Skåne med pojkarna. Visst ser Peps och Totta himla glada ut! (Totta lämnade oss 19 juni 2005. Vi möts däruppe, Torsten!)

Med Peps och Totta

Danmark 

Vi har turnerat så mycket i Danmark att landet blivit ett "andra hem" för oss med vänner på många orter. Här står Ralph och dåvarande basisten Ronny Lindskog utanför Ricks Café i Randers. Till vänster syns vår affisch grundad på ett träsnitt av finska konstnären Lena Manzén och bearbetad av den världsberömda Lundaduon Beck & Jung.

Ralph och Ronny i Randers

Ralph poserar

Minns inte när eller var fotot är taget men det är troligtvis i slutet på 1990-talet. Ralph har precis satt upp trumsetet när någon "knäpper" en bild.

Ralph bakom trummorna

Ny medlem

1998 kommer gitarristen Berno Paulsson med i bandet. Vi reste ganska mycket ute i Europa på olika turnéer, bl a till Holland under de närmsta åren. Här lirar vi på ett litet hak i en ort vars namn undertecknad har glömt. Minns bara att det var nära gränsen till Belgien för vi mötte en kille som jobbade på Ford i Belgien men bodde i Holland. Han monterade Volvobilar...på Fordfabriken! Världen är verkligen internationell!

På scen någonstans i Holland
Stilstudie 1: Ralph och Jerker i på Esplanaden i Helsingfors 1999. Glada pågar! Vi turnerade mycket i Finland under flera år och fick spela på de större festivalerna som Puistoblues och Rauma Blues.

Glada boys i Finland
Stilstudie 2: Jerker och Ralph i dansk storm. Platsen är Nordsjälland och det blåste ordentligt!

Blåsta boys i Danmark

1999 i Tyskland

Hemma hos Peter i Pfungstadt, Tyskland. Peter Edelmann och Maria Bauer driver en kulturförening "KIKK" i sitt hem. Där finns en samlingssal med plats för 50 pers som vi spelade i en söndagseftermiddag. Det hela började med en god välkomstdrink i trädgården för publiken och oss. Det hela avslutades med en fantastisk fiskgryta. Sehr schön!

Jerker, Ralph och Peter

Schmölzer Blues Tage

I tyska Bayern arrangeras årligen en festival i en fantastisk miljö, nästan som i en äventyrsfilm. 1999 hade vi äran att få spela där och övernatta på ett slott. På bilden till höger har Ralph just avslutat frukosten i en miljö där man skulle kunna ha spelat in en Frankensteinfilm...

Ralph med morgonkaffe i Bayern

Eslövs bluesfestival 2002

Vi bjöd in finska supergitarristen Jukka Tolonen och egenden Bill Öhrström att spela med oss på festivalen. Just den konstellationen gjorde vi ganska många spelningar med under större delen av 90-talet, Himla skoj med så fantastiska musiker! 

Jukka och Bill

Holland 2003

Berno slutade och Lasse kom tillbaka i gruppen. Han köpte en digitalkamera och plåtade allt! Ralph körde, Jerker sov så Lasse måste ha tagit bilden av sig själv själv...

Mästerfotografen Lasse Persson

Lasse fortsatte att plåta. 

Bilden föranledde att Lasse skrattade så att han klöktes! En banan på promenad i Holland någonstans.

Gapskratt 1
Mer Holland: en liten bil med en djävulsk stereo fick samtliga att skratta så att tårarna rann! Gapskratt 2

Grekland 2003

Ralph och Jerker fotade av Lasse. Efter ungefär 2 minuter i över 40 graders värme begrep Ralph att han hade packat fel kläder. Naturligtvis hade inte heller badkläder packats ner...Problemet avhjälptes med ett besök i närbelägna staden Volos och inköp av ett "survival kit". Festival- spelningen gick jättebra, vi fick nya fans som köpte vår platta. Visst ser Jerker (som är rätt klädd) ut som en äkta "turistbasist"?

Snacka om varmt!

Polcirkeln 2004

Vi flög till andra änden av landet och spelade på Flakasand Rock & Bluesfestival i juni. Efter en bilfärd på 30 minuter från byn Morjärv rakt ut i skogen, kom vi till Kalixälvens nordsida där Flakasand ligger. Det är enligt folket däruppe en badstrand (måste vara kallt!) men sedan många år spelplatsen för landets nordligaste bluesfestival. En osannolikt vacker upplevelse med strålande dagsljus hela natten.

Polarfestival

Mer Flakasand

Bara tvungen att visa bilden på Jerker i "skogsbaren", Flakasand. Liknar skogsplaneten Endor i Stjärnornas Krig, typ. Ni skall veta att björn på området inte är ovanligt. Inte mygg heller, för den delen!

Skogsplaneten Endor?

Bluestältet, Malmöfestivalen 2004

Pierre Swärd med trion i bluestältet på Malmöfestivalen 2004. Pierre är en av de främsta organisterna. Det är alltid en jättekick att få spela med honom! Instrumentet Hammond B3 är en riktigt "möbel" med en vikt runt 150 kg. Vilket ljud! Länge leve det analoga, brusiga, knastrande soundet!

Pierre Swärd

Steve och Dennis

Under årens lopp har vi gjort flera spelningar med våra goda vänner Steve Grahn och Dennis Westerberg. Det är väldigt opretantiöst och himla skoj. Spelningarna bygger på spontanitet och go´ feeling. Någon gång har vi repat men det mesta bygger på stora öron och följsamhet. Det fungerar faktiskt väldigt bra! Bilden är tagen 28/8-2004 av Dennis pappa Lars. Från vänster: Lasse, Jerker, Ralph, Steve och Dennis.

Gänget samlat innan spelningen

Bluesfestival i Eslöv 2004

Jerker fick spela extra mycket att göra under festivalen, både med trion och gästartisten Pelle Lindström men också med ett tillfälligt sammansatt band som skulle ha kompat Arthur Duncan som tyvärr uteblev. Men bandet spelade ändå och gjorde succé.

Jerker i Eslöv

Juldagsblues i Eslöv

Under många år på 1990-talet spelade vi på ett arrangemang "Juldagsrock" i Eslöv. 2004 tog vi upp det igen efter ett par års frånvaro, nu med epitetet "Juldagsblues" istället. Succe! Bra med folk och härlig stämning. Det kommer vi att göra till en tradition. När vi dessutom fick en flaska whisky i gåva av en vän, då är saken klar! Kolla Lasses och Jerkers lycka då presenten överlämnades.

Tänk vad en flaska kan glädja!

Mars 2005

Vi stannade inomhus och repade in nya låtar i strålande vårsol. Men vi passade på att ställa upp oss för fotografering med solen i ögona. Våra skratt är inte fejkade-vi har himla skoj ihop!

Trio i motljus

Vårblues 2005

I Stehag arrangeras Vårblues på Gya, ett arrangemang tillägnat våren. Vi är alltid samma grundgäng som spelar: (fr vänster på bilden) Steve Grahn, Lasse, Ralph, Jerker och Dennis Westerberg. Mattias Bogefors (ej på bild) dök upp som gäst med sina munspel. Det är alltid lika roligt att spela ihop med pågarna!

Vårblues på Gya

Bluestältet 2005

Så var det dax igen för en härlig kväll i Bluestältet på Malmöfestivalen. Knökat med folk, svettigt: precis som det skall vara! Vi hade en rolig show med en av de kvinnliga eldsjälarna, Anita. Jag tror att hon inte glömmer kvällen i första taget. Tack snälla folket i Malmoe Copenhagen Blues Connexion, ni gör ett jättejobb!

Malmöfestivalen 2005

Vintersväng 2005

Vi besökte bl a föreningen Blueheart i Halmstad vilket var himla trevligt. En rar tjej, Margareta tog några bilder, här en av dom.

Blueheart Blues i Halmstad

Bluesfestival i Eslöv 2005

Vi hade glädjen att spela med Ulf Johansson-Werre vilket var en kick! Makalös pianist, trombonist och sångare. Dessutom en oehört sympatisk människa.

Med Ulf Johansson Werre

Ibland

sover man på lyxhotell, ibland hamnar man i andra miljöer. Här ett exempel på det senare där kapellmästarens tvätt ligger prydligt uppradad för omhändertagande. Alltihopa i samband med en spelning på Ljungby Musik & Teater där vi var med om att inviga en ny bluesklubb.

Ljungby Hilton

Juldagen

2005 genomförde vi traditionsenligt vårt Juldagsgigg i Eslöv på Medborgarhuset inför en oehört entusiastisk och härlig publik. Denna kväll gjorde vi en liveupptagning som resulterade i en platta som kom augusti 2006. Vår första liveplatta!

Klart för inspelning!

Musikhuzet, Rönne, Bornholm, Danmark 2006

För fjärde gången sedan 1997 återvände vi till ön Bornholm (18/8) och spelade på öns konserthus. Som vanligt ett riktigt höjdargigg med duktig och hjälpsam personal och en intresserad och entusiastisk publik.

På scen på Musikhuzet

Sightseeing

Dagen efter fördrev vi tiden före färjan mot Malmö och Malmöfestivalen med en sightseeing bl a till öns näst största ort Nexö (författaren Axel Sandemoses födelseort).

Jerker och Lasse

Jaunsgyde, Jylland, Danmark 2006

Under slutet av 1990-talet träffade vi basisten Henrik (tvåa till vänster i bild) i Skanderborg, Jylland. Med jämna mellanrum träffas vi och ibland är Henrik med och jammar på scen. Vi fick den stora äran att spela på hans 40-års fest en lördags-eftermiddag i september vilket var riktigt skojigt med många musiker bland festdeltagarna. Hoppas vi kan komma tillbaka på hans 50-års fest!

Vi firar Henrik med lokal öl...

Vadå sittande trummis!

Det var kul på Henriks fest! Ralph piskar på trummorna i vansinnig glädjeyra..?

En av de få stående trummisarna...
Lasse på bluesfestivalen i Eslöv 28/10-2006.

Lasse njuter
Jerker på samma festival.

Jerker njuter

Vårblues på Gya 2007-femårs jubileum

En härlig bild på Jerker när han är som mest inne i musiken. Eller är det någon som trampar honom på tårna?

Jerker spelar som attans

Vi firade 20 år

På Bluesfestival i Eslöv 26/10-2007 firade vi 20 år genom att bjuda in några kompisar att spela tillsammans med: Roland Gottlow-piano/sång, munspelsvirtousen Filip Jers och "bluesgobben" Steve Grahn. Allt gick i improvisationens tecken, även electriciteten som la av mitt i spelningan! Men trots allt en toppenkväll! Verkligen lyckat!

Med gäster i Eslöv

Juldagsblues 2007

Juldagsbluesen blev en uppsluppen kväll med lika mycket "ståupp" -underhållning som musik. När Jerker maskerade sig mitt under Ralph´s trumsolo blev jublet stort...

Tomtefar?

Kalundborg, Danmark 26/4-2008

En solig helg i april passade vi på att göra ett par spelningar i Danmark vilket var jättekul. På bilden poserar Ralph och Lasse i solskenet. Noteras skall att bilden är tagen efter det att vi varit på Fötex (varuhus) och handlat allt sådant som är typiskt danskt: öl, vin, whisky, tobak, därav pågarnas nöjda uttryck...

Nöjda boys

Mer Kalundborg

Vi passade på att vara lite kulturella i Kalundborg där vi gjorde ett studiebesök i kyrkan (uppförd runt 1170 av biskop Esben Snare, bror till biskop Absalon som satt i Lund). Kyrkan är otroligt berömd för att 1) den medverkade i ett avsnitt av krimiserien Mordkommissionen 2) den är en s k oktagon dvs uppförd som en åttahörning enligt förebilden Tempelkyrkan i Jerusalem. Denna kunskap är troligtvis förklaringen till Jerkers glädje...

Upplyst basist

Bornholm, Danmark 18/10-2008 

Vi hade en toppenkväll på Raschs Pakhus i Rönne. En detalj som måste nämnas: ljudteknikern fick fram ett väldigt bra ljud på ett gammalt analogt gigantiskt mixerbord i storlek med en normal personbil! Häftigt! Statyn på bilden står framför spelstället och liksom indikerar att "härinne gillar vi musik".

Tromboniststaty

Bluesfestival i Eslöv 1/11-08

Vi bjöd in munspelsesset Marc Breitfelder från Tyskland att spela med oss. Vilken spelning det blev! Herre jisses...

På scen med Marc

Juldagsblues i Eslöv 25/12-08

Vår femte Juldsagsblues på Medborgarhuset i Eslöv blev en toppenkväll med utsåld lokal och en härlig stämning. Vi lyckades också "lura" upp två vänner på scenen, nämligen Rosa och Mattias. Rosa sjunger som en ängel och Mattias är en fena på munspel. Kapellmästaren Ralph bar kvällen till ära en urtjusig slips som både blinkar och spelar musik...

Julslips

Vårblues på Gya 18/4-2009

Vårbluesen blev riktigt trevlig med grillning, mycket folk och härlig stämning. På scen fanns det vanliga gänget d v s Steve, Jerker, Lasse men också Sly (trummor), Örjan Mjörnheden (gitarr), Mattias Bogefors (munspel) och Alexander Tenghamn (gitarr). Osså Ralph förstås men han knäppte bilden...

Vårbluesgänget

Med Marc Breitfelder 2/5-2009

Vi var inbjudna att tillsammans med munspelsvirtousen Marc Breitfelder spela i Malmö för Malmoe Copenhagen Blues Connexion. Det blev stor succé med utsålt hus och grymt sväng! (Strålande arbete gänget i Malmö lägger ner-fortsätt med det!)

Lasse, Marc och Jerker

Bluestältet, Malmö 20/8-2009

Ordinarie gitarristen Lasse tvingades ställa in giget p g a en öm rygg så i stället bad vi Jan Gerfast hjälpa oss. Vilket han gjorde med galans tillsammans med munspelaren Marc Breitfelder. Som vanligt toppenstämning både på scenen och bland publiken.

Bild: Alexander Tenghamn

Eslövs kyrka 12/9-2009

Något av de ballaste vi gjort! Med anledning av att Ralph fick årets Kulturpris av Eslövs kommun spelade vi i kyrkan med Kyrkokören. Repertoaren bestod av gospellåtar och Peps "Oboy" (bland mycket) inför en fullsatt kyrka. Höjdare att minnas lääänge!

I Eslövs kyrka

Tionde bluesfestivalen i Eslöv 24/10-2009

Tillställningen var en riktig fest med massor av folk och bandet i högform. Vår gäst Marc Breitfelder imponerade stort, som vanligt! (Ett par veckor efter festivalen mottog han flera utmärkelser hemma i Tyskland).

På scen i Eslöv

Eslövs Nya Musikförening 10/4-2010

Stans nystartade musikförening hade årsmöte och bjöd in oss att spela för dom. Vi hade ingen aning att dom också bjöd in Christer "Krutte" Hedberg från Grus i Dojan att gästa oss på munspel! Oförberett, spontant och himla roligt!

Krutte

Blueheart, Halmstad 14/8-2010

Lasse var tvungen att göra en annan spelning så vi fick med oss Magnus "Mange" Lindeberg på gitarr istället. Kombinationen med honom och Marc Breitfelder som också var med, visade sig vara kanon! Saxat ur föreningens gästbok:

"Med beröm godkänt blir betyget för den svettiga, sanslöst ösiga och helt unika musikupplevelsen på lördagskvällens spelning. Med Ralph & the big bang group och Marc Breitfelder blev det en makalös början på säsongen och det lovar riktigt gott för fortsättningen."

Blueheart Blues, Halmstad

Kafe de Luxe, Växjö 7/5-2011

Vi gjorde ett gig på ett riktigt trevligt ställe, en klubb i ordets rätta bemärkelse. Ett av dom bättre ställena vi varit på, rekommenderas varmt för både publik och band. Vi hyrde en lägenhet vid sjökanten, solen strålade, mysigt värre! Se bara på Jerkers och Lasses avspända stil.

Lasse och Jerker

Stora Torg, Eslöv 3/8-2011

Eslöv fyller 100 år och det firas lite överallt bl a på Stora Torg, där vi gjorde ett kul gig med en vän från "landet längesedan" (1970-talet!), nämligen Dan Hylander. Mycket folk och en härlig stämning.

På torget med Dan Hylander

Bluestältet, Malmö 23/8-2011 

Man blir alltid så otroligt härligt bemött i Malmö under festivalveckan! Gänget i MCBC som arrangerar veckan i Bluestältet är verkligen ett gott gäng. För att nu inte tala om publiken! Det är bara att tacka och buga att man får vara med och spela i sådant fint sammanhang.

På scen i Bluestältet

Bluesfestival i Eslöv 29/10-2011

Vi bjöd in en av landets främsta saxofonister, nämligen Ove Ingemarsson att spela med oss. Sicken kick att lira med honom! Det är så kul att spela med musiker som inspirerar en så fullständigt. Tack Ove!

Ove Ingemarsson

Mer Bluesfestival i Eslöv 29/10-2011

 

Sångerskan Susanne Edlund gjorde två låtar med oss vilket blev väldigt uppskattat av både oss och publiken. Susanne är en ung tjej med ovanligt bra röst och stor musikalitet. Något säger oss att vi kommer att jobba mer med henne...

Susanne Edlund

Juldagsblues 2011

En helt sanslös och rolig spelning med bandet på topp inspirerade av sångerskan Susanne Edlund som vi ju mötte tidigare under hösten. Publiken var med noterna, kvällen blev en av de bästa på länge!

Härlig publik

Jazzparty 2012

Vi gjorde några spelningar med Kellie Rucker från USA. Otroligt tuff kvinna med karisma som heter duga!

Med Kellie Rucker

Mer Jazzparty 2012

På spelningen hade vi också med oss den eminente trombonisten Fredrik John och till vår och publikens stora glädje Susanne Edlund. En oslagbar kombination!

 

Susanne och Fredrik

Eslöv 6/2-2012

Kellie Rucker gjorde en mellanlandning med spelning i Eslöv på väg från ett snöigt (!) Italien till ett betydligt varmare Los Angeles. Efter giget ställde Kellie och kapellmästaren villigt upp för en fotosession...

Kellie och Ralph

Bosetorp 11/2-2012

Kenneth fyllde år och vi var inbjudna att spela. Eftersom vi vet att Kenneth verkligen gillar sångerskan Susanne Edlund så "övertalade" vi henne att hänga med och överraska honom. Gissa om han blev glad! Här Susanne och Ralph i köket i festlokalen.

Susanne och Ralph

Vårblues på Gya 14/4-2012

En skojig kväll där vi fick med oss Dennis Westerberg och Susanne Edlund på scenen. Fast vi behövde repa med Susanne först!

Repa på Gya

Jazz & bluesfestival i Smyge 28/7-2012

Nu har vi spelat på den sydligaste festivalen i Sverige! Jättetrevlig stämning på den lilla men naggande goda festivalen. Vi träffade förstås en hel del musikerpolare: basisten Benny Grinde (t v) och trumslagaren Håkan Nyberg (t h). Skoj!

Samling på trappen

25-års jubileum på badet 4/8-2012

Vi spelade på utomhusbadet i Marieholm tillsammans med ett par andra band. Anledningen att vi spelade just där var att badet firade 25 år (precis som vi!) och att vi redan 1988 var där och spelade. Tiden går...

I Marieholm

Konsert i Eslövs Kyrka 22/10-2012

Så fick vi vara med och spela med Eslövs Vokalensemblé i kyrkan. Obeskrivbart gött att ha en stor kör i ryggen! Man blir lätt religiös...

I kyrkan

Bluesfestival i Eslöv 26/10-2012

Vi bjöd in ett gäng enastående musikerkompisar för att fira vårt 25-års jubileum. Pierre Swärd (orgel), Ed Epstein (saxar), Ulf Johansson Werre (trombon/piano), Susanne Edlund (sång) och Bill Öhrström (sång/munspel/percussion). Stackars Lasse var sjuk och ersattes av Magnus "Mange" Lindeberg på gitarr som gjorde ett kanonjobb.

Alla på scen

Juldagsblues i Eslöv 25/12-2012

För nionde året i rad spelade vi på Juldagsbluesen på Medborgarhuset i Eslöv. Spelningen var magisk med ett fantastiskt publikstöd! Inlägget i gästboken säger allt: "Juldagsbluesen! Det var sjukt bra & tolkningen av "I rather be blind" var nog det bästa jag hört, allt var bara så jäkla bra. Jag lämnade & var helt knäckt... Tack !

Glada på scenen

Jazzpartyt, Lund 19/1-2013

För tredje året i rad spelade vi på Jazzpartyt i Lund, Louis Mitchells utmärkta arrangemang. Som "förband" agerade Paul Banks ensam med sin gitarr. In i h... bra! Lasse och Susanne fick en pratstund med Paul före giget. För övrigt var det första gången i bandets 25-åriga historia som kapellmästaren Ralph planerade de två seten noga med att skriva ut låtordningen, tonarter och mera på papper som bandmedlemmarna fick. Och förvirringen blev total... Nej, det blir inget mer av det!

Backstage

Inspelning av nya låtar 2013

Under en marshelg riggade vi en studio och spelade in ett gäng låtar. Äntligen har vi ett bra material där också Susanne är med! I skrivande stund återstår mixning, får se om det blir en demo eller en platta...Jerker höll koll på alla signaler och kanaler.

Inspelning

Vårblues på Gya 20/4-2013

I strålande vårväder med en fulltalig och härlig publik medverkade vi på vårbluesen för elfte året. Riktigt kul! Vi fick också chansen att prova ett par nya låtar live.

Posering

I studion 28/9-2013

Utomhus strålade solen hela helgen medan vi satt med teknikern Erik Wiss i Peakroom studio och justerade bas och diskant för glatta livet. Men så blev det också bra! Äntligen är vår nya platta klar för pressning. Nu ser vi fram emot releasefesten på Bluesfestival i Eslöv 25/10!

Erik Wiss

Skivrelease 25/10-2013

Yepp! Så kom plattan och vi spelade i Baren på Medborgarhuset i Eslöv inför en härlig publik. Susanne kunde inte vara med men vi lyfte ur ett par låtar från plattan med enbart hennes sång, som vi sedan kompade. Så på sätt och vis var hon med ändå! Magiskt!

Skivrelease

Juldagsblues 25/12-2013. Tionde året!

En magisk kväll med massor av publik och stämningen på topp! Flera i publiken tog bilder och här är en av dom. Stort tack!

På juldagsscenen

Emmaboda 8/3-2014

Glada miner i turnébussen! Vi gjorde en spelning på Emmaboda bluescafé i Folkets Hus i konkurrens med finalen i Melodifestivalen. Tufft! Men dom som var där hade riktigt skoj tillsammans med oss. För övrigt ett kanonställe som "Higgins" håller i tillsammans med Hans och Jimmie. Stort tack!

Glada i bussen

Vårblues på Gya 26/4-2014

Susanne blev rejält överraskad då John Primer, bluesman från Chicago klev upp på scenen och sjöng en snutt på Stormy Monday Blues tillsammans med henne. Hans kommentar till Susanne var fin: -you got soul baby...

Gya Vårblues

Malmöfestivalen 17/8-2014

Under tiden som regnet formligen vräkte ner på tältduken hade vi en kanonkväll. Som vanligt då man spelar i Bluestältet. Publiken, Malmoe-Copenhagen Blues Connexion som arrangerar, Jörgen Lindau bakom mixerbordet-alla gör det till ett av de bästa gigen!

Foto Dennis Losell

Videoinspelning 20/9-14

Det tog 27 år (!) för oss att komma loss och göra en riktig video. TV-klipp och andra varianter har vi gjort under åren men inte en "riktig" video. Jättekul och spännande, ett nytt forum att lära sig utav. Bilden visar Jerker när han filmas av Bertil Malmström från ADD Film som står för produktionen.

Inspelning

På Juke Joint Blues i Ystad 27/9-14

I Ystad arrangerar bluesbandet Vantamölla Bluesband en serie spelningar som visade sig vara riktigt skoj! P g a en trilskande monitor blev Ralph´s röst hårt åtgången men som tur är var ju Susanne med sin fina röst med!

Juke Joint Blues

Videon redigeras 4/10-14

Så satte vi oss med Karsten i ADD Films produktionsstudio och redigerade vår första video! Himla kul att vara med och lära sig om hur man klipper. Nu ser vi på film med nya ögon...

Koncentration

Bluesfestival i Eslöv 25/10-14

Vi gjorde en spelning på festivalen med Lars Jansson, piano och Pierre Swärd på C3:a. Just det, inte hammonds B3:a utan kyrkomodellen C3. Tung som... men vilket sound. Vansinnigt kul att få spela med sådana gossar!

Fullt ös

Juldagsbluesen i Eslöv 25/12-14

En som alltid rolig kväll, denna gång (den elfte!) bjöd vi in Henrik Ekstrand, sångare, gitarrist och låtskrivare att spela med oss. En höjdare! Före giget gick vi igenom låtarna.

Collage

Vårblues på Gya 25/4-15

Vårbluesen var precis lika trevlig att spela på som alltid! Förutom vi så medverkade Steve Grahn & Mattias Malm och Dennis Westerberg. Som extra grädde på moset dök munspelaren Tomas Melau från Köpenhamn upp och jammade! Publiken var väldigt varierad i ålder, kolla tjejen på bilden!

Yeah!

Blues i byn 3-5/8-15

Något av de roligaste vi gjort på länge! Tre byar runt Eslöv fick besök av oss med polare, publiken tog med picknick och vi spelade och folk uppskattade! Eslövs kommun stog för utgifterna så fri entré gällde vilket uppskattades. Avslutningen skedde på Kulturfabriken i Stockamöllan. Måste bara visa en bild på publiken, jättehärliga människor!

Publiken

Rock´n Rollklubben, Lund 10/10-15

En härlig kväll på ett riktigt musikställe med förband (och god mat!). Dit återvänder vi gärna!

På scen i Lund

Bluesfestival i Eslöv 24/10-15

Grym kväll! Publiken tycktes gilla namnbytet till Susanne & the big bang group, vi blev inklappade och fick göra extranummer! Susanne gav järnet...

Susanne

Nationaldagen 6/6-2016

En härlig dag i Harlösa med fantastiskt väder gjorde Nationaldagsgiget till en stund att minnas! Vi är nog det enda bandet i Sverige som spelade blues på denna dagen. Dessutom fick vi inviga den nya scenen "Puttelund".

På scen

Gospelsommar 2016

Tre fantastiska spelningar 1-3/8 i tre kyrkor med gospelkören Ultreia under ledning av Jonas Svensson. Vilken upplevelse att få ha varit med om detta! 22 personer som verkligen svänger. Wow! Det här vill vi göra igen!

Ultreia

 c/o Ralph Svensson Tolvan 251 95 Billinge 0413-540619 svensson.ralph (at) telia.com • RBBG © 2012 •